V Iraku vraždil atentátnik Islamského štátu, usmrtil dvoch irackých generálov a niekoľko vojakov

NETKY.SK • 27 August 2015, 13:24 • 2 min
V Iraku vraždil atentátnik Islamského štátu, usmrtil dvoch irackých generálov a niekoľko vojakov

BAGDAD - Dvaja generáli irackej armády a traja vojaci zahynuli dnes pri útoku samovražedného atentátnika z militantnej skupiny Islamský štát (IS) na západe Iraku. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na zdroje z prostredia irackej armády.

slovakia

left justify in out

Militant zaútočil na vojakov v Ramádí, metropole najväčšej irackej provincie Anbár, a to pomocou vozidla naloženého výbušninami. Zabití boli dvaja velitelia v hodnosti generálmajora a brigádneho generála a traja radoví vojaci. Zranenia utrpelo ešte ďalších desať príslušníkov armády.


Jeden z usmrtených generálov bol zástupcom veliteľa vojenských operácií v Anbáre. Iracké vládne jednotky sa v spolupráci so sunnitskými aj šiitskými milíciami snažia o znovuzískanie Anbáru z rúk islamistov už celé mesiace, avšak len s malými úspechmi. Väčšina rozľahlej západoirackej provincie ostáva aj naďalej pod kontrolou Islamského štátu.


"Operácie nezastavíme, budeme postupovať ďalej," vyhlásil dnes v reakcii na smrť generálov hovorca irackej armády. Islamský štát sa k útoku doposiaľ nevyjadril. Organizácia v súčasnosti kontroluje približne tretinu územia Iraku, pričom na jej pozície v krajine ako aj v susednej Sýrii letecky útočí koalícia vedená Spojenými štátmi.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies