V Iraku sa zrútil vrtuľník prepravujúci humanitárnu pomoc

NETKY.SK • 13 August 2014, 07:08 • 2 min
V Iraku sa zrútil vrtuľník prepravujúci humanitárnu pomoc

BAGDAD - Vrtuľník irackej armády vezúci humanitárnu pomoc utečencom z radov jezídskej menšiny v severnom Iraku sa dnes zrútil na zem. Pri nehode zahynul pilot a cestujúci utrpeli zranenia, oznámil hovorca irackej vlády.

slovakia

left justify in out

Hovorca uviedol, že vrtuľník MI-17 sa zrútil v dôsledku technickej poruchy v pohorí Sindžár, kde uviazli tisíce jezídov po úteku pred džihádistami organizácie Islamský štát (IS).

 

Medzi zranenými je jezídska poslankyňa irackého parlamentu Vian Dachílová, ktorá obrátila pozornosť na kritickú situáciu jezídov počas minulotýždňového vystúpenia v parlamente, v ktorom so slzami v očiach žiadala o ich záchranu.

 

Noviny New York Times informovali, že pri dnešnej havárii sa zranila aj ich reportérka Alissa Rubinová, ktorá zrejme utrpela otras mozgu a má zlomené zápästia.

 

Podľa kurdskej televízie zranenia utrpelo aj 20 utečencov na palube.

 

Jezídom, ktorí utiekli do hôr, leteckou cestou zhadzujú potraviny a ďalšie potreby. OSN dnes uviedla, že vo vyprahnutom pohorí Sindžár je stále uväznených možno 20.000 až 30.000 utečencov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona