V irackom Bagdade zrejme uniesli troch Američanov

NETKY.SK • 18 Január 2016, 06:50 • 2 min
V irackom Bagdade zrejme uniesli troch Američanov

BAGDAD - V irackej metropole Bagdad uniesli troch Američanov, informovala v nedeľu televízia al-Arabíja. Za únosom sú podľa nej miestne milície.

slovakia

left justify in out

Americké ministerstvo zahraničných vecí preveruje správy o nezvestných občanoch USA v Iraku. "Plne spolupracujeme s irackými úradmi pri pátraní po týchto osobách," povedal hovorca rezortu John Kirby, ktorý však neuviedol podrobnosti o počte hľadaných ani okolnostiach ich zmiznutia.

 

Spravodajská televízia CNN s odvolaním sa na irackého bezpečnostného predstaviteľa informovala, že traja nezvestní Američania pracujú pre jednu americkú firmu, ktorá ich zmiznutie nahlásila pred dvoma dňami.

 

Iný iracký bezpečnostný predstaviteľ uviedol, že dvaja nezvestní majú dvojaké iracko-americké občianstvo, tretí je rodený Američan. Podľa neho boli unesení v piatok popoludní skupinou ozbrojencov z bytu v štvrti Dora ležiacej na juhovýchode Bagdadu. Únoscovia ich odviezli v konvoji skladajúcom sa z niekoľkých vozidiel.

 

Štvrť Bagdadu Dora je nábožensky zmiešaná, žijú tam šiiti, sunniti, kresťania a vyznávači ďalších náboženstiev.

Vlani 16. decembra ozbrojenci uniesli najmenej 26 katarských občanov, ktorí prišli do južného Iraku na poľovačku. O ich osude a ani o tom, kto ich uniesol, nie je stále nič známe. V južnom Iraku však pôsobia šiitské milície.

 

Občanov Kataru uniesli o viac ako tri mesiace po tom, čo sa ozbrojenci zmocnili v Bagdade 18 Turkov a neskôr ich prepustili.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies