V Ingušsku zbili výskumníka organizácie Amnesty International

NETKY.SK • 15 Október 2018, 15:36 • 2 min
V Ingušsku zbili výskumníka organizácie Amnesty International

MOSKVA - Ľudskoprávna organizácia Amnesty International (AI) v pondelok informovala, že jej výskumníka pôsobiaceho v oblasti ruského severného Kaukazu uniesli a zbili, keď monitoroval protesty v regióne.

slovakia

left justify in out

AI oznámila vo vyhlásení, že Olega Kozlovského uniesli v prvej polovici októbra neznámi muži. Tí uviedli, že sú z ingušskej protiextrémistickej jednotky a pohrozili mu zabitím, ak nebude súhlasiť so spoluprácou.

 

Kozlovskij bol podľa agentúry AP v ingušskom hlavnom meste Magas, aby pokrýval protesty voči kontroverznej výmene územia medzi Ingušskom a Čečenskom.

 

Amnesty International informovala, že muži ho odviedli do poľa, vyzliekli ho donaha a vykonali fingovanú popravu. O niekoľko hodín neskôr ho prepustili.

 

Kozlovskij na Twitteri uviedol, že celý incident nahlásil miestnej polícii, avšak nevie o tom, že by vo vyšetrovaní prípadu nastal nejaký posun. Rozhodol sa preto dočasne opustiť krajinu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona