V Číne vypukol škandál s dojčenským mliekom, po ktorom rástli prsia

NETKY.SK • 16 August 2010, 07:35 • 2 min
V Číne vypukol škandál s dojčenským mliekom, po ktorom rástli prsia

V Číne vypukol škandál s dojčenským mliekom, po ktorom rástli prsia

slovakia

left justify in out

img

Čínske úrady testujú niekoľkých výrobcov dojčenského mlieka po tom, čo v krajine vypukol škandál s instantným mliekom kontaminovaným hormónmi.
      Niekoľkým dievčatkám do veku 15 mesiacov začali rásť po kontaminovanom mlieku prsia a bola u nich zistená vyššia hladina hormónov ako u priemernej dospelej ženy. U detí zaznamenali vysokú hladinu estradiolu a prolaktínu. Všetky pili mlieko vyrobené spoločnosťou Synutra.
      Ministerstvo zdravotníctva preto skúma výrobky tejto značky a niekoľkých ďalších dodávateľov dojčenského mlieka v Pekingu a Šanghaji. Výsledky testov by mali byť známe v priebehu najbližších dní. Synutra obvinenia odmieta a tvrdí, že do svojich produktov nepridáva hormóny.
      Pred dvoma rokmi vypukol v krajine škandál s mliekom kontaminovaným melanínom, pri ktorom zomrelo šesť detí a 300.000 ochorelo. Vinníkov vtedy súd prísne potrestal.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies