V Číne klesol v júli medzimesačne predaj vozidiel o 11,9 %

NETKY.SK • 10 August 2010, 07:31 • 2 min
V Číne klesol v júli medzimesačne predaj vozidiel o 11,9 %

V Číne klesol v júli medzimesačne predaj vozidiel o 11,9 %

slovakia

left justify in out

V júli sa predalo v Číne 1,2 milióna vozidiel. Výsledok bol o 11,9 % horší než v júni. Informovalo o tom dnes v Pekingu združenie výrobcov osobných automobilov v krajine.
      Pokles predaja je sklamaním pre takých globálnych výrobcov vozidiel, medzi ktorých patrí aj americký General Motors, ktorí dúfali, že sa v Číne bude ich odbyt zvyšovať, aj keď inde vo svete bude klesať.
      V júli sa však v krajine predalo o 14,4 % viac vozidiel než v rovnakom mesiaci vlaňajška. V júni bol však medziročný prírastok ich predaja 19,4 %.
      Výrobcovia osobných vozidiel v Číne čelia rastu výrobných nákladov a napätiu medzi osadenstvom a vedením podnikov. Zamestnanci žiadajú vyššie mzdy. Domáhajú sa ich aj štrajkami. Nedávno sa uskutočnili v závodoch Hondy Motors a Toyota Motor.
      Čína predstihla vlani počtom predaných vozidiel Spojené štáty. Dosiahla to znížením dane na nové autá a dotáciami pre vidiečanov. Okrem toho poskytovala aj šrotovné majiteľom starých áut, ktoré ich chceli vymeniť za modernejšie, šetrnejšie k životnému prostrediu.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona