V Indonézii sa začalo Svetové toaletné fórum

NETKY.SK • 2 Október 2013, 11:57 • 2 min
V Indonézii sa začalo Svetové toaletné fórum

JAKARTA - Nedostatok verejných toaliet a vyprázdňovanie sa na verejnosti boli medzi záležitosťami, ktoré sa riešili na Svetovom toaletnom fóre, ktoré sa dnes začalo v Indonézii. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Približne 2.5 miliardy ľudí na svete nemá prístup k toalete a kanalizácii. Každý rok zomrie milión detí na hnačku. To je rovnaký počet, ako počet detských úmrtí na AIDS, osýpky a maláriu dohromady, informovala OSN. V Indonézii až 63 miliónov ľudí praktizuje otvorenú defekáciu, teda vykonávanie potreby na verejnosti, pretože nemajú prístup k základným hygienickým zariadeniam, povedala Naning Adiwosová, predsedníčka Indonézskej toaletnej asociácie.

"Pre mnohých ľudí v krajine sú mobilné telefóny dôležitejšie ako záchody," dodala Adiwosová. "Ľudia vykonávajú potrebu na zadných dvoroch a myslia si, že sa o to príroda postará," podotkla.

Na trojdňovom summite v meste Solo na strednej Jáve budú rečníci hovoriť o čistení, opravách a udržiavaní záchodov, ako aj o návrhoch verejných toaliet, doplnila agentúra DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies