V Indonézii havaroval záchranársky vrtuľník: Zahynulo osem ľudí

NETKY.SK • 3 Júl 2017, 06:33 • 2 min
V Indonézii havaroval záchranársky vrtuľník: Zahynulo osem ľudí

JAKARTA - Na hlavnom indonézskom ostrove Jáva havaroval v nedeľu záchranársky vrtuľník, ktorý mal evakuovať ľudí z oblasti ohrozenej vulkanickou erupciou.

slovakia

left justify in out

Zahynulo všetkých osem ľudí na palube.

 

Helikoptéra typu Dauphin AS365 narazila do svahu hory Butak v okrese Temanggung v provincii Stredná Jáva. Na palube sa nachádzali štyria letci indonézskeho námorníctva a štyria záchranári.

 

Vrtuľník havaroval len niekoľko minút pred cieľom letu, ktorým bola náhorná plošina Dieng. V tejto turisticky atraktívnej lokalite v nedeľu ráno začal eruptovať vulkanický kráter. Zranenia pritom utrpelo desať ľudí, ktorých previezli do nemocnice.

 

Stroj mal pomôcť evakuovať návštevníkov a obyvateľov žijúcich v blízkosti krátera Sileri, ktorý začal náhle chrliť studenú lávu, bahno a popol až do výšky 50 metrov. V jeho blízkosti sa v tom čase nachádzalo asi 17 turistov.

 

Príčiny havárie vrtuľníka objasní až ďalšie vyšetrovanie. Úrady ubezpečili, že stroj bol v dobrom technickom stave.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies