V Indonézii do roku 2019 nebude ani jedna štvrť, kde sú poskytované sexuálne služby

NETKY.SK • 24 Február 2016, 09:23 • 2 min
V Indonézii do roku 2019 nebude ani jedna štvrť, kde sú poskytované sexuálne služby

JAKARTA - Indonézska vláda zatvorí do roku 2019 zvyšných 100 štvrtí a zariadení, kde sa za odplatu poskytujú sexuálne služby. Píše o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Vláda v Jakarte už zatvorila 68 komplexov poskytujúcich sexuálne služby a do roku 2019 bude musieť byť zatvorených ďalších 100, povedal dnes Sonny Manalu, riaditeľ sekcie rehabilitácie indonézskeho ministerstva sociálnych vecí.

 

"Do roku 2019 nebude v Indonézii ani jedna štvrť, kde sú poskytované sexuálne služby za odplatu," uviedol Manalu. V súčasnosti vedie magistrát indonézskej metropoly Jakarta spor s obyvateľmi "vykričanej" štvrte v severnej časti mesta, ktorú majú podľa magistrátu nahradiť parky.

 

V roku 2014 nariadil starosta druhého najväčšieho indonézskeho mesta Surabaya vysťahovať tamojšiu vykričanú štvrť zvanú Dolly, čo vyvolalo niekoľko týždňov trvajúce protesty prostitútok, majiteľov verejných domov a kupliarov.

 

V súlade s indonézskym právom sú prostitútky pokladané za obete, zatiaľ čo osobám, ktoré z prostitúcie ťažia, ako sú majitelia verejných domov a kupliari, hrozí po dokázaní viny až 1,5-ročné väzenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies