Ušetria na bacharoch: V Indonézii chcú strážiť väzňov krokodílmi

NETKY.SK • 10 November 2015, 11:18 • 2 min
Ušetria na bacharoch: V Indonézii chcú strážiť väzňov krokodílmi

JAKARTA - Trestancov odsúdených za drogovú kriminalitu v Indonézii by mohli v budúcnosti strážiť hladné krokodíly. Navrhuje to miestny protidrogový úrad, oznámil dnes jeho hovorca.

slovakia

left justify in out

Ostrovné väzenie obklopené vodami plnými krokodílov by mohlo udržať drogových bossov izolovaných od odsúdených kuriérov a užívateľov, vyplýva z plánu šéfa úradu Budiho Wasesa.


"Budi navrhol, aby takéto väzenie bolo vybudované na izolovanom ostrove a strážené krokodílmi, keď ich zákon neodstraší," povedal hovorca úradu Slamet Pribadi. "Takže keď sa pokúsia utiecť, budú zjedení," citovala ho agentúra DPA.


Budi cestuje po troch provinciách s cieľom nájsť najdravšie krokodíly a dokázať, že jeho návrh je seriózny, uviedol Slamet. Obavy o práva väzňov odmietol. "Nie je porušením ľudských práv, keď ich zabije krokodíl," dodal zjavne žartovným tónom.


Indonézia zastáva tvrdú líniu voči obchodu s drogami s tým, že čelí v tejto oblasti núdzovej situácii. Tento rok v krajine popravili 14 odsúdených obchodníkov s drogami. Napriek tomu sú drogy rozšírené aj v indonézskych väzniciach, kde dozorcov viackrát prichytili pri pomáhaní väzňom pri drogových transakciách, dodáva DPA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies