V Indii zadržali americkú loď prevážajúcu zbrane

NETKY.SK • 14 Október 2013, 13:05 • 2 min
V Indii zadržali americkú loď prevážajúcu zbrane

NAÍ DILLÍ - Indická polícia dnes oznámila, že vypočúva posádku americkej lode obvinenú z nezákonného prevážania zbraní a streliva v indických vodách. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Indická námorná polícia v juhovýchodnom prístavnom meste Túttukkudi podala sťažnosť na posádku a bezpečnostný personál lode MV Seaman Ohio po tom, ako nedokázali predložiť dokumenty oprávňujúce ich prevážať náklad zbraní. Pobrežná stráž loď zadržala pred dvoma dňami, keď indické bezpečnostné agentúry dostali informáciu o zbraniach na jej palube. Podľa stráže patrí loď spoločnosti AdvanFort sídliacej v americkom štáte Virgínia, avšak registrovaná je v Sierre Leone.

Kapitán lode podľa polície vyšetrovateľom povedal, že stráže na lodi zamestnávala firma AdvanFort, ktorá poskytuje ozbrojený sprievod obchodným lodiam vo vodách Indického oceánu. Ten je známy pirátskymi prepadmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies