V Indii zabíjali monzúnové dažde, svoje domovy muselo opustiť vyše 170.000 ľudí

NETKY.SK • 11 Júl 2016, 13:17 • 2 min
V Indii zabíjali monzúnové dažde, svoje domovy muselo opustiť vyše 170.000 ľudí

NAÍ DILLÍ - Najmenej 22 ľudí zahynulo v Indii pri záplavách, ktoré vyvolali silné monzúnové dažde. Svoje domovy zároveň bolo nútených opustiť vyše 170.000 ľudí, meteorológovia totiž predpovedajú daždivé počasie aj na nasledujúce dni. S odvolaním sa na tamojšie úrady o tom dnes informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Monzúnové dažde, ktoré boli v uplynulom týždni podľa miestnych meteorológov približne o 35 percent silnejšie než obvykle, usmrtili v štáte Madhjapradéš v strednej časti Indie 20 ľudí. Ďalších asi 70.000 osôb sa v dôsledku zvýšenej hladiny rieky Narmada ocitlo bez strechy nad hlavou. Miestna vláda uviedla, že ešte v priebehu dnešného dňa budú do provizórnych táborov evakuované ďalšie tisícky osôb.

 

Silné dažde zasiahli tiež niektoré oblasti na severovýchode Indie vrátane štátu Ásam bohatého na čaj a ropu, kde usmrtili prinajmenšom dvoch ľudí a ďalších 100.000 osôb donútili presídliť sa do vyššie položených prístreškov. Na nebezpečnú úroveň sa zvýšila hladina miestnej rieky Brahmaputra, ktorá sa vlieva do susedného Bangladéša.

Každoročná monzúnová sezóna v Indii trvá od júna do konca septembra.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona