V Indii sa zrútila budova, zahynulo najmenej 47 ľudí!

NETKY.SK • 2 Júl 2014, 12:55 • 2 min
V Indii sa zrútila budova, zahynulo najmenej 47 ľudí!

NAÍ DILLÍ - Počet mŕtvych po zrútení sa rozostavanej 11-poschodovej budovy v meste Čennaj v indickom štáte Tamilnádu stúpol na 47. Nešťastie sa stalo v sobotu počas monzúnového dažďa a búrky.

slovakia

left justify in out

Ešte stále nie je jasné, koľko ľudí sa v tom čase nachádzalo v budove, no záchranárom sa zatiaľ podarilo z trosiek vytiahnuť 27 živých osôb. Ako informoval miestny policajný dôstojník Karuna Sagar, záchranné práve naďalej pokračujú. Väčšina obetí sú chudobní imigranti, ktorí, často nelegálne, pomáhajú na stavbách. Sagar dodal, že polícia už zadržala šesť osôb vrátane manažéra stavebnej spoločnosti pre podozrenia zo zanedbania bezpečnostných predpisov.

 

V sobotu India zažila aj ďalšie podobné nešťastie, keď pri zrútení sa obytného domu v indickom hlavnom meste Naí Dillí zomrelo desať osôb vrátane piatich detí. Skoro 50-ročnú obytnú budovu v chudobnej štvrti metropole obývalo 14 ľudí. Nešťastie mohla podľa vyšetrovateľov spôsobiť výstavba vedľa. domu. Podobné nehody nie sú v Indii neobvyklé. Len minulý rok zahynulo pri kolapse domov najmenej 100 ľudí. Najhoršie nešťastie sa stalo minulý rok v septembri, keď si zrútenie jednej budovy v Mumbaji vyžiadalo vyše 50 mŕtvych.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona