V Indii sa zrútila budova: Zahynulo najmenej 12 ľudí

NETKY.SK • 26 Júl 2017, 06:34 • 2 min
V Indii sa zrútila budova: Zahynulo najmenej 12 ľudí

BOMBAJ - Najmenej 12 mŕtvych a rovnaký počet zranených hlásila dnes polícia v indickom meste Bombaj po zrútení päťposchodovej budovy, ktorého príčina zatiaľ nie je známa.

slovakia

left justify in out

Predpokladá sa, že ďalšia desiatka ľudí je stále zavalená pod troskami.

 

V zrútenej budove žilo 15 rodín a podľa vyjadrenia bombajského starostu Višvanatha Mahadešvu sú niektorí ľudia presvedčení, že havária môže súvisieť s prácami na prízemí a prvom poschodí, kde prerábali malú nemocnicu na penzión, ktorý mal patriť členovi miestnej vládnucej strany.

 

Predstaviteľ polície Lal Bhandari uviedol, že záchranári hľadajú v troskách ďalšie obete už od ranných hodín a budú v tom pokračovať aj počas noci.

 

K podobnej udalosti došlo dnes aj vo východoindickom meste Kalkata, kde sa zrútila časť 100-ročnej budovy, pričom zahynuli najmenej dve osoby. Väčšina obyvateľov budovu opustila, keď spozorovali, že začali odpadávať kusy betónu.

 

Počas obdobia monzúnov, ktoré trvá od júna do septembra, sú pády budov v Indii bežným javom, čo býva pripisované vysokému dopytu po nových stavbách a súčasnému nedodržiavaniu predpisov zo strany niektorých stavebníkov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies