V Indii sa vykoľajili dva vlaky, zahynuli najmenej štyria ľudia

NETKY.SK • 25 Jún 2014, 10:51 • 2 min
V Indii sa vykoľajili dva vlaky, zahynuli najmenej štyria ľudia

PATNA - Najmenej štyria ľudia dnes zahynuli, keď sa osobný vlak vykoľajil vo východoindickom štáte Bihár. Po tom nasledovala neďaleko druhá nehoda, keď nákladný vlak zišiel z koľají. Informovali o tom indickí predstavitelia, na ktorých sa odvolala tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Pri vykoľajení lokomotívy a 11 vozňov osobného vlaku Rajdhani Express utrpelo zranenia ďalších najmenej osem cestujúcich. Nešťastie sa stalo pri stanici Golden Ganj v blízkosti mesta Čhapra.

 

Indickí predstavitelia oznámili, že nákladný vlak - približne 18 jeho vozňov - sa vykoľajil neďaleko mesta Motihari. Táto druhá nehoda si nevyžiadala žiadne obete.

 

Zákonodarca z mesta Čhapra uviedol, že v osobnom vlaku sa viezlo okolo 500 pasažierov a smeroval z indického hlavného mesta Naí Dillí do mesta Dibrugarh v odľahlom, severovýchodnom štáte Assám.

 

Železnice a polícia vyšetrujú, či prvé nešťastie nebolo sabotážou maoistických povstalcov, ktorí sú aktívni vo východnej a strednej Indii. Povstalci v Biháre na dnes vyhlásili generálny štrajk.

 

"Je to príšerná nehoda. Je veľmi ťažké povedať, či išlo o sabotáž alebo vykoľajenie," povedal zákonodarca z Čhapry. Povstalci bojujú proti vláde už vyše štyri desaťročia - požadujú pôdu a pracovné miesta pre nájomných farmárov a chudobných ľudí. 

 

Maoistickí povstalci vlani v novembri nastúpili do osobného vlaku a zastrelili troch policajných strážnikov, keď vlak prechádzal cez ich baštu vo východnej Indii.

 

Povstalci aj v minulosti vyhadzovali do vzduchu železničné trate, útočili na väznice, aby oslobodili svojich druhov, a kradli polícii zbrane.

 

Rajdhani Express je súčasťou siete rýchlovlakov, ktoré spájajú mnoho indických miest, a je mimoriadne obľúbený.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies