V Indii poslali do väzenia osem somárov. Dôvod vás pobaví

NETKY.SK • 1 December 2017, 13:31 • 2 min
V Indii poslali do väzenia osem somárov. Dôvod vás pobaví

Policajti v indickom meste Orai (štát Uttarpradéš) zavreli do väzenia osem somárov za to, že okusovali drahé stromčeky. Ich majiteľovi sa našťastie podarilo zvieratá dostať na slobodu.

slovakia

left justify in out

O incidente, ktorý v krajine, kde sú zvieratá uctievané, vyvolal veľký ohlas, informoval denník New York Times. Somárikovia údajne okusovali drahé stromčeky. Tie sú súčasťou čistiaceho procesu, ktorý je pod kuratelou premiéra Naréndra Módího, keďže krajina je zahltená špinou.

 

Módí chce, aby do roku 2019 bol záchod súčasťou každej domácnnosti a chce tiež znížiť množstvo odpadkov v uliciach. 

 

"Majiteľa somárov sme upozornili veľakrát, ale nevšímal si to," povedal policajt denníku.  Stromčeky neboli z lacného kraja, ich cena dosahovala spolu až tisíc dolárov. Strážnici sa preto odhodlali ku kurióznemu činu - obvinili oslov z okusovania stromčekov a poslali ich do väzenia. 

 

Mjiteľovi oslov nepomohlo, že policajtov presviedčal osobne, aby ich pustili, preto sa obrátil na miestneho politika Módího strany, ktorý mu pomohol a somárikov v pondelok prepustili na slobodu. 

 

Ako vidieť na fotografii uverejnenej na twitteri, pobyt vo väzení na nich nezanechal žiadne psychické stopy...

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies