V Indii súdia aj zvieratá: Zatkli 18 levov podozrivých z vraždy, vinníka čaká basa

NETKY.SK • 14 Jún 2016, 20:24 • 2 min
V Indii súdia aj zvieratá: Zatkli 18 levov podozrivých z vraždy, vinníka čaká basa

GANDHINAGAR - Indickí úradníci vydali rozkaz na zatknutie osemnástich levov, ktorých podozrievajú zo zabitia troch ľudí.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovatelia v indickom štáte Gudžarát majú v pláne otestovať odtlačky labiek a exkrementov týchto levov a identifikovať vraha.

 

Vinníka neminie trest. Šelma, ktorú usvedčia z vraždy, nastúpi na výkon trestu, ktorý si odpyká v malej klietke zoologickej záhrady. Nevinné levy budú zase navrátené do voľnej prírody.

 

V tejto oblasti, ktorá je jediným domovom ohrozeného ázijského leva, v poslednej dobe nahlásili už šesť útokov na ľudí. Jeden z úradníkov informoval, že levy zatiaľ držia v osobitých klietkach, až kým sa neskončí celé vyšetrovanie.

 

"Myslíme si, že sme vinníka identifikovali, ale stále čakáme na výsledky zo zvyšných deviatich zvierat," povedal Chán.

 

Gudžarát chce niekoľko levov premiestniť do iných štátov, aby zvýšili bezpečnosť ľudí a zároveň zabránili možnému šíreniu chorôb, ktoré by mohli ohroziť celú populáciu levov ázijských. Dosial sa však žiaden len nepresťahoval.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies