V Indii odsúdili riaditeľku, ktorá pesticídmi otrávila 23 školákov

NETKY.SK • 21 Október 2013, 15:03 • 2 min
V Indii odsúdili riaditeľku, ktorá pesticídmi otrávila 23 školákov

PATNA - Indická polícia obvinila v pondelok riaditeľku školy a jej manžela zo zabitia 23 detí po podaní obeda kontaminovaného pesticídmi.

slovakia

left justify in out

Deťom vo veku od 4 do 12 rokov prišlo hneď po zjedení obeda zloženého zo šošovice, zemiakov a ryže vareného v škole v chudobnej štvrti štátu Bihár zle. Riaditeľka školy Meena Deviová a jej manžel Arjun Rai čelia piatim obvineniam vrátane vraždy a pokusu o vraždu. Polícia predpokladá, že manželia to urobili úmyselne. Pesticídy kúpili dva dni pred tragédiou a uložili ich v rovnakej miestnosti, kde mali uskladnené potraviny. Polícia poskytla všetky materiály súdu a požiadala o jeho urýchlene konanie.

Prípad poukázal na zlú hygienu pripravovaných obedov v školských jedálňach, ktoré v rámci vládneho programu boja proti podvýžive chudobných indických detí poskytujú stravu svojim žiakom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona