V Indii nákladné auto narazilo do davu a zabilo 20 ľudí

NETKY.SK • 21 Apríl 2017, 16:57 • 2 min
V Indii nákladné auto narazilo do davu a zabilo 20 ľudí

HAJDARÁBAD - Najmenej 20 ľudí dnes zahynulo a niekoľko ďalších utrpelo zranenia, keď vodič rýchlo idúceho nákladného auta stratil kontrolu nad vozidlom, pretože sa chcel vyhnúť zrážke s iným automobilom, a narazil do skupiny protestujúcich farmárov meste Jerpedu v štáte Ándhrapradéš na juhu Indie. Informovali o tom policajní predstavitelia, na ktorých sa odvolala tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Najmenej 14 z obetí zabil elektrický prúd, pretože nákladné auto najprv narazilo do elektrického stožiaru a spôsobilo tak pád drôtov vysokého napätia na dav ľudí.

Miestna samospráva nariadila vyšetrovanie prípadu.

 

Očití svedkovia opísali pre miestnu televíznu stanicu srdcervúce scény s ťažko poškodenými telami. Podľa svedkov nákladné auto najprv narazilo do okoloidúceho automobilu, potom do elektrického stĺpu a nakoniec do davu.

 

Farmári mali zhromaždenie pred hlavnou policajnou stanicou v Jerpedu, približne 30 kilometrov od chrámového mesta Tirupati, a protestovali proti ilegálnej ťažbe piesku v ich oblasti. Zranenia utrpeli aj dvaja policajti, dodala informáciu agentúra DPA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies