V Indii možno prvýkrát popravia ženy: Tie uniesli 13 detí a zabili päť!

NETKY.SK • 19 August 2014, 15:01 • 2 min
V Indii možno prvýkrát popravia ženy: Tie uniesli 13 detí a zabili päť!

NAÍ DILLÍ - V Indii majú po prvýkrát v histórii popraviť ženy. Sestrám Renuke Šindeovej a Síma Gavítovej hrozí trest obesením za únos 13 detí a vraždu piatich z nich.

slovakia

left justify in out

Sestry podľa denníka Times of India uniesli deti s úmyslom nútiť ich žobrať. Potom, ako už pre ne neboli deti užitočné, ich zabili. Polícia po ženách pátrala a zatkla ich v roku 1996. Pôvodne ich obvinili z 10 vrážd, dokázať sa im však podarilo "len" päť. Prípad vyvolal v Indii diskusie o treste smrti, ktorý mnohí ľudia spolu s medzinárodnou ľudskoprávnou organizáciou Humans Rihts Watch považujú za to "najposlednejšie riešenie, a to len v ojedinelých prípadoch".

 

V Indii podľa oficiálnych údajov popravili od vyhlásenia nezávislosti v roku 1947 len 52 ľudí. Počet popráv je však oveľa vyšší, čo vyšlo najavo po objavení záznamov z rokov 19953-63, kde sa hovorí o 1422 popravách. Popravení boli však vždy len muži.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies