V Indii je koronavírus na ústupe. V krajine klesá počet infikovaných, ale aj úmrtí

NETKY.SK • 8 Jún 2021, 07:42 • 2 min
V Indii je koronavírus na ústupe. V krajine klesá počet infikovaných, ale aj úmrtí

DILLÍ – Šírenie variantu delta v Indii je na ústupe. V pondelok v krajine zaznamenali najnižší prírastok pozitívnych prípadov za posledné dva mesiace.

slovakia

left justify in out

V Indii za pondelok zaznamenali približne 86 500 osôb infikovaných ľudí koronavírusom. Podľa oficiálnych údajov bolo v jednej z najľudnatejších krajín sveta potvrdených od vypuknutia pandémie viac ako 29-tisíc pozitívnych prípadov.

 

Včerajší prírastok by však mohol naznačovať postupné zlepšovanie epidemickej situácie, keďže ide o najnižší za posledných 66 dní. 

 

Po mesiacoch, kedy sa v krajine doslova borili s pandémiou, sa situácia pomaly zlepšuje. Rýchlo tam klesá aj 7-dňový kĺzavý medián nových nakazených, ale aj počet úmrtí na ochorenie Covid-19.

 

Dôvodom výrazne horšej situácie oproti iným štátom, bola aj mutácia koronavírusu delta, ktorá je oveľa nákazlivejšia a rýchlejšie sa šíri ako britský variant. 

 

Prečítajte si tiež: V Indii už potvrdili viac ako 20 miliónov prípadov nákazy, prírastky konečne začali klesať



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies