V Indickom oceáne sa potopila loď so 105 utečencami

NETKY.SK • 20 August 2013, 09:25 • 2 min
V Indickom oceáne sa potopila loď so 105 utečencami

SYDNEY - Loď prepravujúca približne sto údajných utečencov sa dnes potopila vo vodách Indického oceánu. K nešťastiu došlo zhruba 220 kilometrov severne od Vianočného ostrova, kde Austrália prevádzkuje azylové centrum. Informovala o tom tlačová agentúra AP s odvolaním sa na miestne zdroje.

slovakia

left justify in out

Podľa Austrálskeho úradu pre námornú bezpečnosť (AMSA) bolo na palube plavidla odhadom 105 osôb. Na mieste incidentu prebiehajú záchranné práce. AMSA potvrdil, že jeho pracovníci zaznamenali v ranných hodinách núdzové volanie. Na miesto okamžite vyslali plavidlo austrálskeho námorníctva, ktoré následne ohlásilo katastrofu.

Vianočný ostrov, ktorý je austrálskym závislým územím, leží približne 500 kilometrov južne od Jakarty, hlavného mesta Indonézie. Je vyhľadávaným cieľom utečencov, ktorí sa z indonézskych prístavov vydávajú na člnoch a lodiach k austrálskym brehom, platiac za to ilegálnym prevádzačom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies