V Indickom letovisku našli bezvládne telo znásilnenej a zaškrtenej Írky

NETKY.SK • 17 Marec 2017, 12:04 • 2 min
V Indickom letovisku našli bezvládne telo znásilnenej a zaškrtenej Írky

NAI DILLÍ - Írka, ktorej telo našli v utorok 14. marca v západoindickom štáte Goa známom plážami a letoviskami, bola znásilnená a zaškrtená.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom dnes policajti vyšetrujúci prípad. Telo Danielle McLaughlinovej (28) našli neďaleko plážového letoviska Kannkonn (Canacona). "Podľa lekárskych správ bola pred zavraždením znásilnená," uviedol policajný predstaviteľ Sammy Tavares. "Pitvou sa zistilo, že príčinou smrti bolo stlačenie hrdla a poškodenie mozgu, predtým ju páchateľ udrel do hlavy fľaškou od piva," dodal Tavares.

 

Podozrivého, identifikovaného ako miestny obyvateľ Vikas Bhagat s kriminálnou minulosťou, zatkli. Čelí obvineniam zo znásilnenia a vraždy. "Je to sexuálny zločin. Obeť sa bránila proti pokusom Bhagata o znásilnenie," uviedol Tavares. Podľa slov policajta sa Bhagat priznal k znásilneniu obete a k následnej vražde, aby zakryl stopy po zločine. Muž sa pred súd postavil vo štvrtok.

 

McLaughlinová pricestovala do Indie minulý mesiac s kamarátkou a v pondelok 13. marca sa zúčastnili na oslavách hólí, hinduistického sviatku farieb. Polícia zalarmovala predstaviteľov írskeho veľvyslanectva a podľa správ médií odcestovalo letecky do Indie niekoľko priateľov obete. Maličký štát Goa na západe Indie patrí k najobľúbenejším destináciám zahraničných turistov v krajine, ale úrady sa obávajú, že takéto zločiny môžu uškodiť jeho povesti.

 

V roku 2008 zavraždili britskú tínedžerku Scarlett Keelingovú a jej telo sa našlo na pláži v štáte Goa. Dvoch mužov obžalovaných z jej znásilnenia a vraždy súd vlani zbavil obvinení.

India sa v posledných rokoch stala centrom pozornosti celého sveta práve pre prípady sexuálneho násilia proti ženám. 

 

Hromadné znásilnenie študentky gangom v autobuse v hlavnom meste Naí Dillí v roku 2012 viedlo k obrovským protestom verejnosti a k sprísneniu zákonov na ochranu žien. Avšak aktivisti tvrdia, že v prístupe voči sexuálnym útokom sa zmenilo iba málo, a vyhlasujú, že napadnutia žien a dievčat pokračujú v rovnakom počte.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies