V indickej nemocnici zomrelo za tri dni 35 detí

NETKY.SK • 12 August 2017, 13:08 • 2 min
V indickej nemocnici zomrelo za tri dni 35 detí

LAKHNÁU - Rodičia najmenej 35 detí, ktoré za posledné tri dni zomreli v nemocnici v štáte Uttarpradéš na severe Indie, vyjadrili obvinenie, že na detskom oddelení boli nedostatočné zásoby kyslíka.

slovakia

left justify in out

Súdny úradník okresu Gorakhpur, Radživ Rautela, dnes poprel, že smrť detí spôsobil nedostatok kyslíka, a vyhlásil, že deti zomreli prirodzenou smrťou. Rodičia však tvrdia, že zásoby kyslíka na detskom oddelení nemocnice sa vo štvrtok večer minuli a rodiny pacientov dostali ručné resuscitátory nazývané aj ambuvaky, ktoré mali deťom pomôcť dýchať.

 

Rautela dnes uviedol, že nemocnica dlhuje 6,8 milióna rupií (90.071 eur) spoločnosti, ktorá zdravotníckemu zariadeniu dodáva kyslík. Niektoré z detí liečili na encefalitídu (zápalové ochorenie mozgu), ktorá postihuje malé a podvyživené deti a v uvedenom štáte Uttarpradéš je rozšírená v období monzúnových dažďov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies