V Indian Wells šesť zástupcov SR, Williamsové opäť nie

NETKY.SK • 29 Január 2015, 11:57 • 2 min
V Indian Wells šesť zástupcov SR, Williamsové opäť nie

INDIAN WELLS - Šesť slovenských tenistov má istotu práva štartu v hlavnej súťaži dvojhry na turnaji ATP World Tour Masters 1000 mužov a WTA Premier žien pod názvom BNP Paribas Open 9. - 22. marca na tvrdom povrchu v kalifornskom Indian Wells.

slovakia

left justify in out

Nad čiaru sa pri uzávierke prihlášok podľa renkingu k 19. januáru zmestili Martin Kližan, Dominika Cibulková, Magdaléna Rybáriková, Jana Čepelová, miestna šampiónka zo sezón 2002 a 2007 Daniela Hantuchová a pomerne tesne aj Karolína Schmiedlová. Lukáš Lacko je 22. "vonku", nevyhne sa kvalifikácii.

 

Na zoznamoch akceptovaných nechýbajú ani obhajcovia trofeje, Srb Novak Djokovič a Talianka Flavia Pennettová. Tradične absentuje domáca líderka svetového rebríčka Serena Williamsová. Spolu so svojou staršou sestrou Venus nehrajú na tomto podujatí od všeobecne známej kontroverzie už zo sezóny 2001. Serena vtedy triumfovala vo finále nad Belgičankou Kim Clijstersovou po tom, ako na semifinále nenastúpila na rodinný duel Venus. Otec a tréner oboch Richard referoval o rasistickom správaní publika a odvtedy je toto podujatie pre Williamsové tabu. 

 

"Mám rada moje voľno, ktoré prichádza počas turnaja v Indian Wells," povedala Serena Williamsová v pondelok na tlačovej besede počas melbournských grandslamových Australian Open, citoval ju web turnaja. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona