V Indian Wells dohrali obhajcovia Nadal aj Šarapovová

NETKY.SK • 11 Marec 2014, 09:52 • 2 min
V Indian Wells dohrali obhajcovia Nadal aj Šarapovová

INDIAN WELLS - Pohromou pre obhajcov trofejí sa skončilo pondelňajšie dianie na tenisovom BNP Paribas Open v kalifornskom Indian Wells. Zhodne v treťom kole sa skončilo účinkovanie mužskej turnajovej aj svetovej jednotky Rafaela Nadala a ženskej rebríčkovej päťky a nasadenej štvorky Marie Šarapovovej.

slovakia

left justify in out

Ako prvá sa postarala o prekvapenie talianska kvalifikantka Camila Giorgiová, ktorá potrestala Šarapovovú za 58 nevynútených chýb a prvý raz vo svojej kariére zdolala hráčku z elitnej päťky počítačového poradia - 6:3, 4:6, 7:5. "Patrí k hráčkam, ktoré vám nedovolia dostať sa do svojho tempa. Dostatočne agresívna, niektoré údery triafa neuveriteľne. Ak mám hovoriť o svojom tenise, nehrala som to, na čo mám," priznala ruská favoritka po prvej prehre s hráčkou mimo tridsiatky rebríčka od vlaňajšieho Wimbledonu. Talianke patrí 79. priečka a do hlavnej súťaže sa v Indian Wells dostala prvý raz. Aj ona sa dopustila 48 nevynútených chýb, ale vysoké číslo kompenzovala aspoň 24 víťaznými loptičkami. V osemfinálovom 4. kole ju čaká krajanka Flavia Pennettová. 


O pár hodín neskôr sa nečakane lúčil s podujatím aj Rafael Nadal. Španiela zdolal Ukrajinec Alexandr Dolgopolov nasadený ako 28. v troch setoch 6:3, 3:6, 7:6 (5). "Mal som dosť brejkov na víťazstvo, ale nešla mi hra od základnej čiary a nepodržalo ma ani podanie. Nechodil som si po fiftíny, spravil som príliš mnoho chýb," vymenoval príčiny neúspechu Nadal, ktorému nepriniesol šťastie ani basketbalista - krajan Pau Gasol v lóži. Dolgopolov nedoplatil na to, že nevynútené chyby na jeho konte (49) významne prevyšovali tie s víťaznou bodkou (36), a revanšoval sa Nadalovi za februárovú prehru vo finále turnaja v Riu de Janeiro. "Aspoň malý dôvod na radosť pre Ukrajinu. Možno sa ľuďom u nás doma podarí na chvíľu zabudnúť na to, čo sa deje okolo nich," pripomenul Dolgopolov konflikt medzi Ukrajinou a Ruskom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies