V indexe vnímania korupcie sa Slovensko umiestnilo na 50. mieste

NETKY.SK • 27 Január 2016, 08:02 • 2 min
V indexe vnímania korupcie sa Slovensko umiestnilo na 50. mieste

BERLÍN - Najmenej skorumpovaným štátom na svete je opäť Dánsko, ktoré v dnes zverejnenom indexe vnímania korupcie spoločnosti Transparency International (TI) dosiahlo 91 zo 100 bodov. Druhé miesto obsadilo Fínsko (90 bodov) a tretie Švédsko (89 bodov).

slovakia

left justify in out

Slovensko spolu s Maďarskom a Chorvátskom sa spomedzi 168 hodnotených krajín umiestnilo na 50. priečke, keď získalo 51 bodov, čo je o jeden bod viac než vlani.

 

Česká republika sa so ziskom 56 bodov umiestnila na 37. mieste. Ešte o dve priečky vyššie je so ziskom 60 bodov Slovinsko.

 

Z krajín Vyšehradskej štvorky (V4) je podľa TI najmenej skorumpované Poľsko, ktoré so ziskom 62 bodov skončilo na 30. mieste.

 

Na konci rebríčka sú medzi najskorumpovanejšími štátmi sveta Kórejská ľudovodemokratická republika (KĽDR) a Somálsko - obe krajiny dostali iba osem bodov. Len o tri body viac získal Afganistan, ktorý je podľa aktuálneho indexu TI tretím najskorumpovanejším štátom sveta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies