V ideálnej jedenástke veteránov ME Buffon či Rosický

NETKY.SK • 9 Jún 2016, 09:04 • 2 min
V ideálnej jedenástke veteránov ME Buffon či Rosický

PARÍŽ - Dvadsaťjeden z 552 futbalistov na súpiskách tímov pred blížiacim sa európskym šampionátom vo Francúzsku (10. júna - 10. júla) už dovŕšilo 35. rok života.

slovakia

left justify in out

Európska futbalová únia (UEFA) vybrala jedenásť z nich do ideálnej zostavy veteránov a partia zrelých tridsiatnikov by sa podľa mien na turnaji rozhodne nestratila. Pred talianskym legendárnym brankárom Gianluigim Buffonom by operovala ostrieľaná obranná štvorica Patrice Evra, Andrea Barzagli, Ricardo Carvalho, Razvan Rat. V záložnej formácii by podľa UEFA nastúpili Tomáš Rosický, Lucian Sanmartean a Anatolij Tymoščuk a o góly v súperovej sieti by sa staral ofenzívny trojzáprah Eidur Gudjohnsen, Robbie Keane, Aritz Aduriz. O "nomináciu" v jedenástke sa nemohol uchádzať nik zo slovenskej reprezentácie, keďže jej najstarší hráč Ján Ďurica oslávi 35. narodeniny až 10. decembra.

Ideálna jedenástka ME 2016 zložená z hráčov nad 35 rokov (podľa UEFA): Buffon (Tal./38 rokov) - Evra (Fr./35), Barzagli (Tal./35), R. Carvalho (Portug./38), Rat (Rum./35) - Rosický (ČR/35), Sanmartean (Rum./36), Tymoščuk (Ukr./37) - E. Gudjohnsen (Isl./37), Robbie Keane (Ír./35), Aduriz (Šp./35)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona