V hypermarkete došlo k úniku kysličníka uhličitého

NETKY.SK • 11 August 2011, 11:28 • 2 min
V hypermarkete došlo k úniku kysličníka uhličitého

V hypermarkete došlo k úniku kysličníka uhličitého

slovakia

left justify in out

img

V trnavskom hypermarkete na Veternej ulici došlo v stredu (10.8.) v popoludňajších hodinách k úniku kysličníka uhličitého (CO2). TASR informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnave Ivan Peťko.
      "Na miesto udalosti sme vyslali z hasičskej stanice v Trnave štyroch príslušníkov HaZZ s technikou MB Atego, ktorí začali prieskum. Zdroj úniku nebezpečných látok v ovzduší našli pomocou analyzátora plynov, uskutočnili prehliadku vnútorných priestorov hypermarketu, pričom pomocou rozhlasu evakuovali približne 300 ľudí," uviedol Peťko s tým, že únik CO2 bol potvrdený z chladiarenského zariadenia a v súčinnosti so zamestnancami obchodného reťazca zastavený.
      Podľa slov hovorcu veliteľ zásahu si vyžiadal pomoc ďalších štyroch príslušníkov, ktorí po príchode na miesto prehľadali všetky priestory. "Vyvetranie obchodného domu zabezpečili príslušníci HaZZ pretlakovým ventilátorom," uzavrel Peťko.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies