V Humennom pribudne 90 parkovacích miest

NETKY.SK • 26 Apríl 2023, 17:00 • 2 min
V Humennom pribudne 90 parkovacích miest

HUMENNÉ - V Humennom pribudne 90 parkovacích miest. Mesto o tom informuje na svojej webovej stránke. Práce financuje z vlastných zdrojov sumou viac ako 420.000 eur, zhotoviteľom je firma Eurovia SK.

slovakia

left justify in out

"Rekonštrukcia spevnených plôch znamená, že vo viacerých lokalitách mesta Humenné vznikajú alebo sa opravujú parkoviská, odstavné plochy pri bytových domoch, chodníky alebo stojiská na komunálny odpad. Aktuálne nájdeme v meste 13 stavebných objektov," uvádza radnica s tým, že dominujú ulice Laborecká a Osloboditeľov, ale stavebný ruch je aj na uliciach Třebíčska, Čsl. armády, Duchnovičova, Dobrianskeho, Sokolovská, Hrnčiarska či na Námestí slobody.

 

Čo sa týka nových alebo renovovaných parkovacích miest, všetky už budú mať vodopriepustný povrch s osadenými betónovými polovegetačnými tvárnicami. Otvory v tvárniciach sa zasypú štrkopieskom a zeminou. Sumárne pribudne v rámci sídliskových rekonštrukcií 60 parkovacích miest a ďalších 30 pribudne v rámci rozšírenia parkoviska pred mestským úradom. Práce by mali byť podľa dodatku k zmluve o dielo zverejnenom v Centrálnom registri zmlúv hotové do konca mája. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona