V hromadnej pripomienke navrhujú dekriminalizovať marihuanu

NETKY.SK • 11 Jún 2014, 18:04 • 2 min
V hromadnej pripomienke navrhujú dekriminalizovať marihuanu

BRATISLAVA - Signatári dnes zverejnili Hromadnú pripomienku za dekriminalizáciu marihuany, v ktorej navrhujú, aby sa z Trestného zákona vypustili ustanovenia postihujúce prechovávanie a zaobstarávanie marihuany a ďalších tzv. mäkkých drog pre vlastnú potrebu.

slovakia

left justify in out

Agentúru SITA o tom dnes informoval iniciátor a autor textu hromadnej pripomienky Ondrej Dostál. "Sme presvedčení, že užívatelia marihuany a ďalších mäkkých drog sa ich prechovávaním a zaobstarávaním pre vlastnú potrebu nedopúšťajú konania, ktoré by malo byť kriminalizované a trestané odňatím slobody," vysvetlil Dostál túto iniciatívu.

 

Iniciátori pripomienky si tiež myslia, že by sa malo zvážiť, či má byť prostriedkami trestného práva postihované akékoľvek držanie drog pre vlastnú potrebu, priblížil Dostál. "Ak užívatelia drog niekomu ubližujú, tak sú to predovšetkým oni sami. Zatvárať ich z toho dôvodu do väzenia sa nám javí ako neprimerané. Títo ľudia nepotrebujú väzenie, ale pomoc," dodal. Signatári však pripomínajú, že hromadná pripomienka nenavrhuje zrušiť trestanie obchodovania s drogami, ale ich držania a zaobchádzania pre vlastnú potrebu. 

 

Hromadná pripomienka je zverejnená na portáloch changenet.sk a peticie.com. Jej iniciátormi a zástupcami signatárov sú Ondrej Dostál, Peter Gonda, Juraj Petrovič, Ronald König, Šimon Jeseňák., Ivan Kuhn a Tibor Takáč. Hromadná pripomienka sa týka návrhu novely Trestného zákona, ktorá je v medzirezortnom pripomienkovaní. To končí dnes, preto je možné aj hromadnú pripomienku podporiť len do dnešnej polnoci, uviedol Dostál. Hromadnú pripomienku už podporilo podľa Dostála takmer 350 ľudí, na to, aby sa mohlo uskutočniť rozporové konanie však treba, aby sa s hromadnou pripomienkou stotožnilo viac ako 500 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies