V hre o Oscara pre najlepší film je 289 snímok

NETKY.SK • 17 December 2013, 11:25 • 2 min
V hre o Oscara pre najlepší film je 289 snímok

LOS ANGELES - O nomináciu na Oscara v kategórii Najlepší film sa v aktuálnom ročníku uchádza 289 snímok, ktoré splnili stanovené podmienky. Na svojej webovej stránke o tom informovala americká Akadémia filmových umení a vied.

slovakia

left justify in out

Aby sa film mohol uchádzať o hlasy Akademikov, musia ho najneskôr do polnoci 31. decembra uviesť v komerčnom kine v okrese Los Angeles a premietať ho tam minimálne sedem po sebe nasledujúcich dní. Podľa pravidiel má mať celovečerná snímka viac ako 40 minút a v kinách ju musia premietať na 35 alebo 70-milimetrovom filme, prípadne v zodpovedajúcom digitálnom formáte. Okrem toho tiež nesmie absolvovať premiéru inak ako v kine, čo vylučuje diela premiérované v televízii alebo na internete. 

Akadémia tiež informovala, že o nomináciu v kategórii Najlepšia pôvodná pieseň sa uchádza 75 skladieb a v kategórii Najlepšia pôvodná hudba je v hre 114 uchádzačov. 

Nominácie v 86. ročníku udeľovania Oscarov vyhlásia 16. januára. Slávnostné udeľovanie prestížnych cien sa bude konať 2. marca v hollywoodskom Dolby Theatre. V úlohe moderátorky sa už po druhý raz predstaví Ellen DeGeneres. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona