V Hrabkove sa na súťaži zídu najväčší jedáci pirohov

NETKY.SK • 14 August 2012, 13:52 • 2 min
V Hrabkove sa na súťaži zídu najväčší jedáci pirohov

V Hrabkove sa na súťaži zídu najväčší jedáci pirohov

slovakia

left justify in out

img

Najväčší jedáci pirohov sa v sobotu (18.8.) zídu v Hrabkove, okres Prešov. Uskutoční sa tu 4. ročník medzinárodnej súťaže v jedení tejto slovenskej špeciality pod názvom "Pirohy o tri rohy."
      Organizátor podujatia Marián Čech uviedol, že pirohy pod dozorom profesionála budú pripravovať ženy z dediny už od 4. hodiny ráno a čaká ich výroba približne štyri tisíc kusov. Časť z nich zjedia súťažiaci a zvyšok je určený pre divákov.
      Na výrobu zemiakovo-bryndzových pirohov objednali 100 kg múky, 50 kg zemiakov a 20 litrov oleja. Okrem toho budú potrebovať vyše 200 vajec a asi šesť kg bryndze z neďalekého salaša.
      Čech spresnil, že samotná súťaž sa začína o 10.30 h a zatiaľ sa do nej prihlásilo 12 trojčlenných družstiev z okolia Prešova, z Noweho Sączu a maďarskej Békéscsaby. Dodal, že o titul najväčšieho jedáka sa chcú popasovať aj prešovskí motorkári.
      "V doterajších ročníkoch sme mali víťazov domácich Hrabkovčanov a boli by sme radi, keby sa už našiel niekto, kto by bol schopný sa trošku s nimi popasovať a možno aj premôcť a zvíťaziť, zobrať putovný pohár niekde na iné miesto," hovorí s úsmevom Čech.
      Myslí si však, že to bude veľmi ťažké, lebo domáci chlapi skutočne pirohy jesť vedia. Nie je to nič jednoduché, keď družstvo musí čo najrýchlejšie zjesť vo vzájomných súbojoch 35 veľkých pirohov. Vo finále na nich čaká dokonca až 40 kusov, čo je približne 2,5 kilogramu.
      V minulom roku sa víťaznému domácemu družstvu podarilo zjesť 30 pirohov za 52 sekúnd. "Plot slávy" v areáli tamojšej reštaurácie bude teda bohatší o ďalšiu dosku s menami minuloročných domácich víťazov, ktorú slávnostne inštalujú v sobotu.
      Čech uviedol, že v prípade pekného počasia očakávajú v sobotu okolo 1000 návštevníkov, ktorých okrem súťaží budú zabávať aj folkloristi či country kapela.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies