V hoteli v severoírskom Londonderry vybuchla bomba, polícia podozrieva IRA

NETKY.SK • 30 Máj 2014, 10:21 • 2 min
V hoteli v severoírskom Londonderry vybuchla bomba, polícia podozrieva IRA

LONDONDERRY - Polícia v Severnom Írsku oznámila, že v hale hotela v meste Londonderry dnes vybuchla bomba; vďaka rýchlej evakuácii však nikto neutrpel zranenia. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Výbušné zariadenie vybuchlo ráno vo vstupe do hotela Everglades, ktorý je jedným z najdlhšie prevádzkovaných hotelov v druhom najväčšom severoírskom meste.

 

Hotelový personál tvrdí, že nálož hodil do hotela zamaskovaný muž, ktorý následne utiekol. Zariadenie vybuchlo v okamihu, keď pyrotechnici britskej armády pripravovali diaľkovo ovládaného robota, ktorý mal bombu zneškodniť.

 

K zodpovednosti za útok sa doposiaľ neprihlásila žiadna skupina, ale polícia a politici podozrievajú tvrdé jadro Írskej republikánskej armády (IRA), odporujúce mierovému procesu.

 

Frakcie IRA sú v Londonderry veľmi aktívne. Väčšina členov tejto teroristickej organizácie sa v roku 2005 vzdala násilia a odzbrojila sa, keď nedokázali dosiahnuť odtrhnutie Severného Írska od Británie.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies