V horúčavách záujem ľudí o ventilátory a klimatizácie výrazne stúpa

NETKY.SK • 3 August 2013, 15:36 • 2 min
V horúčavách záujem ľudí o ventilátory a klimatizácie výrazne stúpa

BRATISLAVA - Slováci si už tradične nechávajú kúpu takýchto zariadení na poslednú chvíľu, keď je skutočne horúco.

slovakia

left justify in out

Záujem ľudí o ventilátory či klimatizácie narastá v súčasných horúčavách aj niekoľkonásobne. Výrobcovia podľa obchodníkov niekedy nestíhajú tovar ani dodávať. Slováci si pritom už tradične nechávajú kúpu takýchto zariadení na poslednú chvíľu, keď je skutočne horúco.

"Najväčší záujem registrujeme, ak teplota výrazne neklesne ani v noci,"opísal pre TASR obchodný manažér Electro World Erik Bednárik. Teplotné výkyvy, ktoré sa objavujú v posledných rokoch, zapríčiňujú podľa neho to, že ľudia si zariadenia zaobstarávajú operatívne. "Dopyt po ventilátoroch či klimatizáciách je niekedy tak zvýšený, že niektorí výrobcovia nestíhajú tovar dodávať," priblížil Bednárik.

Jednoznačne najväčší záujem je podľa neho o ventilátory. "Už po dvoch týždňoch horúceho počasia sú zásoby takmer nulové, a to nielen u predajcov ale aj výrobcov či distribútorov,"skonštatoval. V bežnom období sa však podľa produktovej manažérky Nay Elektrodom Hany Nagyovej predávajú klimatizácie či ventilátory minimálne. "Zákazníci ich začínajú nakupovať až s prichádzajúcim horúcim počasím," podotkla Nagyová pre TASR.

Tento rok podľa jej slov napríklad predaj klimatizácií napriek horúcemu začiatku leta poklesol. Pretože v prvej polovici júla nebolo počasie také horúce ako minulý rok. V prípade ventilátorov ľudia najčastejšie nakupujú stojanové, pri klimatizáciách je najväčší záujem o tie prenosné. "Dokážu okamžite pomôcť a nie je potrebné ich montovať," odôvodnila Nagyová.

Narastajúci trend predaja však majú aj samoinštalačné klimatizácie, ktoré si dokážu ľudia namontovať sami a nemusia čakať na montážnu firmu. "Tá v čase vysokých teplôt často nedokáže namontovať klimatizáciu ani do týždňa," dodala Nagyová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies