V Hornonitrianskej knižnici vytvorili slovenský rekord vo futbale s papučou

NETKY.SK • 22 Október 2015, 17:23 • 2 min
V Hornonitrianskej knižnici vytvorili slovenský rekord vo futbale s papučou

PRIEVIDZA – Základný slovenský rekord v nezvyčajnej kategórii - futbale s papučou, vytvorilo dnes 171 detí i dospelých v Hornonitrianskej knižnici v Prievidzi.

slovakia

left justify in out

Venovali ho poprednému slovenskému spisovateľovi, tvorcovi kníh pre deti Danielovi Hevierovi k jeho 60. narodeninám (6.12.1955).

 

„Daniel Hevier vyrastal v Prievidzi a medzi svojich čitateľov do našej knižnice často chodí. Premýšľali sme, aký darček by sme mu k jeho jubileu dali. Zobrali sme si na pomoc jeho knihu Futbal s papučou, ktorú napísal ako rady pre prváčikov v roku 1989,“ vysvetlila jedna z iniciátoriek pokusu o rekord Božena Blaháčová. Podľa tejto knihy jeden z prváčikov, ktorý chcel byť futbalistom, ale nemal futbalovú loptu, použil na to obyčajnú papuču.

 

V knižnici za týmto účelom vytvorili malé futbalové ihrisko s bránkou. Deti prievidzských škôl sa potom striedali v pokusoch kopnúť papuču do neveľkej bránky. Každý účastník mal iba jeden pokus. Nie každému sa to však podarilo. Vyskúšali si to aj mladí futbalisti so svojím trénerom a tiež učiteľky, ktoré deti sprevádzali. „Škoda, že sa na tento pokus nemohol pre zaneprázdnenie prísť pozrieť aj autor,“ povedala smutne Blaháčová. Prišiel však výtvarník Martin Kellenberger, ktorý spomínanú Hevierovu knihu ilustroval. Pri svojom pokuse bol úspešný, za čo si vyslúžil potlesk. S deťmi potom besedoval a učil ich, ako ilustrovať knihy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies