V horiacej moskovskej továrni našli deväť mŕtvych tiel

NETKY.SK • 31 Január 2016, 09:32 • 2 min
V horiacej moskovskej továrni našli deväť mŕtvych tiel

MOSKVA - Deväť mŕtvych tiel našli príslušníci zásahových tímov v továrni, ktorá začala v sobotu večer horieť vo východnej časti ruskej metropoly Moskva. Informovala o tom agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

Mohutný požiar zachvátil staršiu budovu v moskovskej štvrti Sokoľniky, v ktorej sídlila krajčírska dielňa. Plamene sa rýchlo rozšírili na plochu zhruba 3000 metrov štvorcových.

 

Po uhasení požiaru sa podľa rôznych zdrojov našli telesné pozostatky ôsmich alebo deviatich osôb a úrady začali ihneď zisťovať ich totožnosť.

 

Podľa hovorkyne Vyšetrovacieho výboru Ruskej federácie bolo obetí osem, pričom malo ísť o osoby "neslovanského vzhľadu". Agentúra TASS však citovala nemenovaného predstaviteľa ruských orgánov činných v trestnom konaní, podľa ktorého sa v objekte našlo až deväť mŕtvych tiel.

 

Vyšetrovatelia ihneď začali trestné stíhanie pre podozrenie z úmyselného zničenia majetku a zavinenia smrti osôb.

Podľa prvých zistení bol požiar zrejme založený zámerne s cieľom zamiesť stopy po spáchaní zločinu. Bezprostredne nebolo jasné, či obete zomreli v dôsledku požiaru alebo ešte pred jeho vypuknutím.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona