V horách po páde z výšky zahynula 27-ročná Slovenka

NETKY.SK • 2 August 2015, 15:34 • 2 min
V horách po páde z výšky zahynula 27-ročná Slovenka

VYSOKÉ TATRY - Vo Vysokých Tatrách po páde zahynula 27-ročná Slovenka. Od piatka (31.7.) bola nezvestná, jej telo pod stenou vrchu Satan v Mlynickej doline našli dnes popoludní horskí záchranári.

slovakia

left justify in out

"Žiaľ, Slovenka utrpela pri páde z výšky poranenia nezlučiteľné so životom. V najbližších hodinách bude prebiehať pozemný transport telesných pozostatkov," informovala Horská záchranná služba (HZS).

 

Pátranie po nezvestnej mladej žene sa začalo v sobotu (1.8.) rána. Podľa informácií, ktoré poskytol jej otec, mala ísť v predošlý deň na túru do Vysokých Tatier, pričom jej cieľom mohol byť vrchol Furkotského, Hrubého alebo Štrbského štítu.

 

Záchranári HZS prepátrali výstupové trasy na tieto štíty, ale pátranie bolo neúspešné. "V podvečerných hodinách sa uskutočnil aj prieskumný let vo vytypovanej oblasti, ktorý skončil opäť bez úspechu. V nasledujúci deň pokračovalo pátranie vo Furkotskej, Mlynickej a Mengusovskej doline, ako aj na hrebeňoch ohraničujúcich tieto doliny," uviedla HZS.

 

Telo ženy sa našlo dnes popoludní. Do pátracej akcie sa zapojili záchranári HZS a dobrovoľní záchranári, pričom pomáhala aj široká verejnosť.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona