V horách a lesoch severného Talianska zahynulo najmenej 18 hubárov

NETKY.SK • 30 August 2010, 08:05 • 2 min
V horách a lesoch severného Talianska zahynulo najmenej 18 hubárov

V horách a lesoch severného Talianska zahynulo najmenej 18 hubárov - Svet Najmenej 18 milovníkov húb prišlo v ostatných dňoch o život pri rôznych incidentoch počas zberu svojej obľúbenej pochúťky v horách a lesoch severného Talianska. Informovali o tom dn

slovakia

left justify in out

img

Najmenej 18 milovníkov húb prišlo v ostatných dňoch o život pri rôznych incidentoch počas zberu svojej obľúbenej pochúťky v horách a lesoch severného Talianska. Informovali o tom dnes miestne médiá.
      Horskí záchranári tvrdia, že vášniví hubári počas zberu v tme nedbajú dostatočne o svoju bezpečnosť, uviedli noviny la Repubblica.
      V priebehu deviatich dní zahynulo 17 zberačov - z toho šiesti len v priebehu 48 hodín. Vo väčšine prípadov išlo o pošmyknutie sa na strmých, vlhkých horských svahoch, napísala la Repubblica v článku s názvom "Masaker lovcov húb". Jedna osoba je už viac ako týždeň nezvestná.
      Mŕtvolu muža dnes našli v alpskom regióne Valtellina, informovala tlačová agentúra Ansa.
      Kombinácia augustových búrok a horúceho počasia priniesla obrovskú nádielku húb, ktorá pritiahla pozornosť miestnych zberačov a predznamenáva bohatú sezónu.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies