V Hongkongu začali demontovať barikády demonštrantov

NETKY.SK • 25 November 2014, 09:53 • 2 min
V Hongkongu začali demontovať barikády demonštrantov

HONGKONG - Hongkonskí pracovníci začali v utorok odstraňovať barikády v jednej z častí mesta, ktoré tam pred niekoľkými týždňami počas prodemokratických demonštrácií postavili aktivisti.

slovakia

left justify in out

Tí pri celej operácie údajne nekládli väčší odpor. Ako prvé začali demontovať zátarasy na uliciach Argyle Street a Nathan Road, ktoré sa nachádzajú v rušnej turistami vyhľadávanej časti. Tá bola predtým miestom násilných stretov medzi demonštrantami a políciou. Barikády začali odstraňovať po rozhodnutí súdu, ktorý reagoval na sťažnosti miestnych obyvateľov a podnikateľov, ktorí tam majú svoje prevádzky.

 

Najrozsiahlejšie protesty v Hongkongu od návratu pod čínsku správu v roku 1997 vypukli koncom septembra a vyvolalo ich rozhodnutie, na základe ktorého bude musieť kandidátov do prvých priamych volieb v Hongkongu naplánovaných na rok 2017 najskôr odsúhlasiť výbor lojálny komunistickému vedeniu v Pekingu. Čínske vedenie považuje požiadavky demonštrantov za neoprávnené.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies