V Hollywoode pracuje ďaleko viac mužov ako žien: Potvrdila to štúdia

NETKY.SK • 11 Január 2018, 09:53 • 2 min
V Hollywoode pracuje ďaleko viac mužov ako žien: Potvrdila to štúdia

NEW YORK - Ženy tvorili iba 18 percent všetkých režisérov, scenáristov, výkonných producentov, strihačov či kameramanov podieľajúcich sa na výrobe 250 najlepších amerických filmov vyprodukovaných vlani v Hollywoode.

slovakia

left justify in out

V poradí dvadsiatu štúdiu, skúmajúcu pôsobenie žien za filmovou kamerou, zverejnilo v pondelok Center for the Study of Women in Television and Film, ktoré je súčasťou Univerzity štátu Kalifornia v San Diegu.

 

Z jej výsledkov vyplynulo, že postavenie žien v Hollywoode sa v skutočnosti za posledných 20 rokov nezmenilo. V roku 1998 z rovnakého štatistického zisťovania vyplynulo, že v zákulisí filmovej výroby pracuje 17 percent žien.

 

Na výrobe 250 najlepších filmov Hollywoodu sa vlani podieľalo 25 percent producentiek, 11 percent režisérok a iba štyri percentá kameramaniek.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona