V Holandsku sa črtá súd, v pozadí ktorého je izbové pestovanie marihuany

NETKY.SK • 5 Máj 2015, 06:34 • 2 min
V Holandsku sa črtá súd, v pozadí ktorého je izbové pestovanie marihuany

BRUSEL/AMSTERDAM - V Holandsku sa schyľuje k netradičnému súdnemu sporu, v pozadí ktorého stojí pestovanie marihuany. Uviedla to dnes holandská tlačová agentúra ANP.

slovakia

left justify in out

Stranami sporu sú známa spoločnosť z oblasti elektronického priemyslu Philips a jej bývalý dlhoročný klient Hans Zondervan.

Bývalý zákazník zažaloval koncern Philips, s ktorým spolupracoval od roku 2002, kvôli tomu, že mu spoločnosť odmietla predať žiarovky a elektrické prepínače, ktoré on následne dodával pestovateľom marihuany.

 

Zondervan v rámci televíznej relácie Brandpunt Reporter upozornil, že Philips s ním ukončil obchodné väzby na jeseň 2013, pretože známa spoločnosť nechcela byť spájaná s drogovým priemyslom, kam možno zaradiť pestovanie konopí na výrobu marihuany. Podľa jeho slov Philips pomáhal dodávať potrebný tovar tomuto priemyslu prostredníctvom ďalších kanálov, čím on prišiel o zárobky a teraz žiada náhradu za ušlý zisk.

 

Pestovanie konope na výrobu marihuany v uzavretých priestoroch si vyžaduje veľké množstvo výkonných elektrických žiaroviek a ďalších elektrických zariadení. Spoločnosť Philips začala preverovať predaj takzvaných "rastových lámp" v roku 2012, aby sa uistila, že sú použité len na legitímne účely, ako je napríklad pestovanie izbových kvetov a ovocia.

 

Philips na Zondervanove tvrdenia zareagoval protižalobou. Bývalého klienta chce žalovať za porušenie uzavretej dohody o nekontaktovaní spoločnosti a za obťažovanie svojich zamestnancov. Spoločnosť ako kompenzáciu žiada 12,8 milióna eur.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies