V Holandsku oklamali 37-tisíc ľudí na falošných zoznamkách, vyplatia im odškodné

NETKY.SK • 21 August 2019, 9:21 • 2 min
V Holandsku oklamali 37-tisíc ľudí na falošných zoznamkách, vyplatia im odškodné

BRUSEL/AMSTERDAM - 37-tisíc ľudí v Holandsku doplatilo na podvod s falošnými zoznamovacími službami a prišli tak o svoje peniaze. Teraz im vznikol nárok na odškodné, ktoré dosiahne výšku celkovo deväť miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Kompenzácie im vyplatí spoločnosť, ktorá stála za prevádzkou falošných zoznamovacích stránok na internete.

 

Webové stránky, ktoré prevádzkovala spoločnosť The Right Link, umožňovali ich používateľom vymieňať si správy s možnými záujemcami o zoznámenie alebo dohodnuté erotické dobrodružstvo. Používatelia falošných stránok platili za prístup na ne od 60 centov do jedného eura. Avšak mnoho osôb, ktoré sa návštevníkom stránok predstavili ako záujemcovia o zoznámenie, boli v skutočnosti zamestnanci spoločnosti, ktorých úlohou bolo udržať zákazníkov čo najdlhšie na linke. Mnohí návštevníci prišli kvôli tejto podvodnej schéme o tisíce eur.

 

img

 

Holandský úrad na ochranu spotrebiteľov (ACM) vlani po sérii sťažností uskutočnil kontrolu v priestoroch spoločnosti The Right Link a následne rozhodol o zrušení zoznamovacích stránok ako flirten.nl, sexdating.nl či bedmaatjes.nl. "Tieto webové stránky používali falošné profily na prilákanie záujemcov na dlhé rozhovory," opísala situáciu hovorkyňa ACM Cateautje Hijmansová van den Berghová. Spresnila, že poškodení záujemcovia nikdy nedospeli k očakávanému "rande" a je správne, že ak boli oklamaní, musia dostať späť svoje peniaze.

 

img

 

ACM uviedol, že bude pozorne sledovať činnosť spoločnosti The Right Link, aby sa ubezpečil, že zákazníci nie sú uvedení do omylu, čo je zároveň signálom aj pre ostatné spoločnosti ponúkajúce podobné služby, že musia dodržiavať literu zákona.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona