V Holandsku odsúdili chlapcov za zabitie postranného rozhodcu

NETKY.SK • 17 Jún 2013, 17:00 • 2 min
V Holandsku odsúdili chlapcov za zabitie postranného rozhodcu

AMSTERDAM - Šiestich neplnoletých futbalistov a jedného dospelého muža odsúdili v holandskom Lelystade neďaleko Amsterdamu za neúmyselné zabitie postranného rozhodcu Richarda Nieuwenhuizena.

slovakia

left justify in out

Päťdesiatročný otec jedného z mladíkov dostal trest odňatia slobody na šesť rokov. Piati tínedžeri strávia dva roky vo väzenskom zariadení pre mladistvých. Jeden agresor vyviazol s ročným trestom. Posledný obžalovaný, 15-ročný chlapec, pobudne v zariadení 30 dní.

Štyridsaťjedenročný amatérsky arbiter Nieuwenhuizen podľahol zraneniam deň po tom, ako 2. decembra 2012 asistoval v zápase medzi amsterdamským klubom Nieuw Sloten a Buitenboys v meste Almere. Mládežníci z Nieuw Sloten ho krátko po dueli surovo napadli, bili ho a kopali do hlavy. Na druhý deň muž v nemocnici zomrel a v súvislosti s útokom zatkli siedmich mladíkov a jedného muža. Odsúdení majú buď spojenie, alebo sú priamo členmi amsterdamského klubu Nieuw Sloten.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona