V Hniezde záchrany v Trnave našli chlapčeka

NETKY.SK • 9 September 2013, 16:45 • 2 min
V Hniezde záchrany v Trnave našli chlapčeka

BRATISLAVA - V trnavskom Hniezde záchrany vo Fakultnej nemocnici sa našiel dnes nadránom novorodenec - chlapček. Meria 49 cm a váži 2 850 gramov.

slovakia

left justify in out

Chlapček bol trochu podchladený. Ide už o štvrté dieťa nájdené v trnavskom Hniezde záchrany. Agentúru SITA o tom informovala Alena Petrželková z občianskeho združenia Šanca pre nechcených, ktoré je zriaďovateľom Hniezd záchrany na Slovensku. 

Fakultná nemocnica v Trnave podľa sociálnej sestry Zuzany Machálkovej nález novorodenca ohlásila trnavskému Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny, ktorý vedie evidenciu detí určených na adopciu a evidenciu žiadateľov o predosvojiteľskú starostlivosť. O ďalšom osude chlapčeka rozhodne súd. Matka novorodenca má príležitosť prihlásiť sa o svoje dieťa počas šiestich týždňov. 

Hniezda záchrany poskytli šancu už 46 nechceným deťom. "Takmer všetky deti z Hniezd záchrany našli svoj nový domov v adoptívnych rodinách," uviedla Petrželková a dodala, že prvé Hniezda záchrany vznikli v roku 2004, posledné štyri pribudli na Slovensku v roku 2012 a je ich tak na Slovensku celkom 20.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona