V hmotnej núdzi bolo v apríli skoro 93-tisíc detí

NETKY.SK • 6 Jún 2016, 10:57 • 2 min
V hmotnej núdzi bolo v apríli skoro 93-tisíc detí

BRATISLAVA - V hmotnej núdzi sa ku koncu apríla tohto roka nachádzalo 92,8 tisíca detí. V porovnaní so štvrtým mesiacom minulého roka išlo o pokles takmer o 14,2 tisíca detí. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

slovakia

left justify in out

Ku koncu apríla bolo pritom v hmotnej núdzi 63,9 tisíca jednotlivcov bez detí. Medziročne ich počet klesol o 17,5 tisíca. Sociálne odkázaných jednotlivcov s jedným až štyrmi deťmi bolo 13,9 tisíca. Ich množstvo sa oproti aprílu minulého roka znížilo o 2,6 tisíca.


Jednotlivcov s viac ako štyrmi deťmi vykázali úrady práce a sociálnych vecí na konci apríla tohto roka 377, čo je medziročne menej o 32 osôb. V hmotnej núdzi bolo 8,7 tisíca dvojíc. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka ich počet klesol o 1,7 tisíca.


Dvojíc s jedným až štyrmi deťmi bolo v apríli 19,8 tisíca, čo je medziročný pokles o 4 tisíc. Dvojíc s viac ako štyrmi deťmi odkázaných na dávky v hmotnej núdzi úrady evidovali 4,4 tisíca. V porovnaní s aprílom minulého roka ich počet klesol o 390 osôb.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies