V hmotnej núdzi bolo na konci vlaňajška 6,58 % ľudí

NETKY.SK • 22 Január 2014, 09:35 • 2 min
V hmotnej núdzi bolo na konci vlaňajška 6,58 % ľudí

BRATISLAVA - Dávky v hmotnej núdzi na konci minulého roka dostávalo 183,5 tisíc osôb.

slovakia

left justify in out

V porovnaní s koncom roka 2012 išlo o mierny nárast o 293 osôb. Priemerný mesačný počet poberateľov sociálnych dávok za vlaňajšok predstavoval 184,9 tisíc, čo je medziročný nárast o 1,8 tisíc osôb. Na dávky v hmotnej núdzi bolo po zohľadnení ostatných členov rodiny minulý mesiac celkovo odkázaných 356,1 tisíc osôb, čo je 6,58 % z celkového počtu obyvateľov na Slovensku. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Najväčší podiel ľudí poberajúcich dávky v hmotnej núdzi na celkovom počte obyvateľov daného regiónu bol na konci minulého roka už tradične v okresoch Revúca, Rimavská Sobota a Rožňava. V okrese Revúca išlo takmer o 9,7 tis. ľudí, čo tvorí 23,95 % z počtu obyvateľov tohto okresu. Okres Rimavská Sobota vykázal ku koncu decembra minulého roka 18,7 tis. ľudí odkázaných na sociálne dávky. Išlo o 22,06 % z celkového počtu obyvateľov tohto okresu. V okrese Rožňava bolo 18,99 % ľudí, ktorí žili zo sociálnych dávok, čo zodpovedá 12 tis. sociálne odkázaným osobám. 

Najmenej sociálne odkázaných ľudí je tradične v bratislavských okresoch. Na konci minulého mesiaca bolo v piatich bratislavských okresoch na dávky v hmotnej núdzi odkázaných od 0,52 % po 1,01 % ich obyvateľov. Medzi tieto okresy sa včlenil len okres Senec, kde bolo na konci vlaňajška v hmotnej núdzi 0,96 % obyvateľov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies