V hmotnej núdzi bolo na konci júna 66,7 tisíca detí

NETKY.SK • 30 Júl 2018, 08:18 • 2 min
V hmotnej núdzi bolo na konci júna 66,7 tisíca detí

BRATISLAVA - V hmotnej núdzi sa ku koncu júna tohto roka na Slovensku nachádzalo 66,7 tisíca detí. V porovnaní s koncom júna minulého roka išlo o pokles o 13,6 tisíca detí.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR. Ku koncu júna bolo pritom v hmotnej núdzi 40,7 tisíca jednotlivcov bez detí. Medziročne ich počet klesol o 9,7 tisíca.

Sociálne odkázaných jednotlivcov s jedným až štyrmi deťmi bolo 9,3 tisíca. Ich počet sa oproti koncu júna minulého roka znížil o 2,1 tisíca.

Jednotlivcov s viac ako štyrmi deťmi vykázali úrady práce a sociálnych vecí na konci júna tohto roka 306, čo je medziročne menej o 39 osôb. V hmotnej núdzi bolo 6,2 tisíca dvojíc. Oproti koncu júna vlaňajška ich počet klesol o 1,1 tisíca. Dvojíc s jedným až štyrmi deťmi bolo 13,3 tisíca, čo je medziročný pokles o 3,3 tisíca. Dvojíc s viac ako štyrmi deťmi, odkázaných na dávky v hmotnej núdzi, úrady evidovali ku koncu minulého mesiaca 3,4 tisíca. Medziročne je to menej o 619 osôb.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies