V hlavnom meste zapaľujú sviečky na pamiatku novinára a jeho priateľky

NETKY.SK • 26 Február 2018, 21:40 • 2 min
V hlavnom meste zapaľujú sviečky na pamiatku novinára a jeho priateľky

BRATISLAVA – Sviečky na pamiatku zavraždeného investigatívneho novinára redakcie Aktuality.sk Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírovej dnes zapaľujú pred bratislavským sídlom redakcie Aktuality.sk. Napriek vysokým mrazom mnohí prišli aj s rodinou. Pietna spomienka na obete úkladnej vraždy sa v hlavnom meste koná aj na Námestí SNP.

slovakia

left justify in out

Ľudia zapaľujú sviečky pred pamätníkom Slovenského národného povstania aj pred neďalekou pamätnou tabuľou na november 1989. Krátko po 19.00 hod. boli na Námestí SNP desiatky ľudí a prichádzali ďalší. Okrem širokej verejnosti sa na pietnych akciách zúčastňujú aj zástupcovia žurnalistickej obce, okrem slovenských novinárov prišli aj ich českí kolegovia. Na zapálenie sviečky na pamiatku novinára a jeho priateľky vyzývali cez sociálne médiá aj v ďalších slovenských mestách, ale aj v Brne a Prahe. Cez sociálnu sieť Facebook tiež avizujú pochod za Jana Kuciaka a jeho partnerku Martinu Kušnírovú, ktorý sa uskutoční 13. marca od 16.00 do 19.00 hod. na Námestí SNP v Bratislave.

Vo Veľkej Mači zastrelili minulý týždeň reportéra Aktualít Jána Kuciaka a jeho priateľku. Úkladná vražda reportéra pravdepodobne súvisí s jeho investigatívnou činnosťou, informoval dnes policajný prezident Tibor Gašpar. Gašpar tiež zdôraznil, že polícia je v kontakte s vedením redakcie Aktuality.sk a niektorým jej členom bude poskytnutá ochrana. Vláda poskytne milión eur tomu, kto poskytne relevantné informácie o vražde reportéra Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej. Oznámil to premiér Robert Fico v pondelok po stretnutí na Generálnej prokuratúre SR. Ak sa podľa generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára potvrdí, že Kuciak bol zavraždený v súvislosti so svojou prácou, Čižnár podľa vlastných slov rozpúta "peklo". "Peklo také, že sa urobí všetko preto, aby sa to objasnilo. Pretože nie je možné, aby sme si hovorili, že sme právny a demokratický štát a toto sa tu dialo," povedal na dnešnom brífingu.

Polícia sa obracia na verejnosť s prosbou o pomoc pri objasnení dvojnásobnej úkladnej vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. V prípade akýchkoľvek informácií, ktoré by pomohli k objasneniu alebo by mali súvis s uvedeným skutkom, je potrebné bezodkladne kontaktovať políciu na tel. čísle 158 alebo na tel. čísle +421 915 967 793.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona