V hlavnom meste Venezuely sa konal protest proti vláde prezidenta Madura

NETKY.SK • 25 Január 2015, 09:12 • 2 min
V hlavnom meste Venezuely sa konal protest proti vláde prezidenta Madura

CARACAS - Tisíce oponentov režimu venezuelského prezidenta Nicolasa Madura protestovali v sobotu v hlavnom meste Caracas, aby odsúdili tamojšiu socialistickú vládu za prehĺbenie ekonomickej krízy vyznačujúcej sa rozšíreným nedostatkom a vysokou infláciou. Napísala to dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Politici vystupujúci na tomto proteste ako rečníci sa snažili v zúčastnených ľuďoch navodiť pocit jednoty. Bola to vôbec prvá podobná demonštráciu od vlaňajšieho krvavého potlačenia opozičných protestov, v ktorých sa nespokojní Venezuelčania neúspešne pokúsili zosadiť prezidenta Madura.
      

Organizátorom podujatia sa v sobotu nepodarilo dostať do ulíc ani zďaleka také množstvo demonštrantov, ako tomu bolo počas vlaňajších protestov. Agentúra AP odvolávajúca sa na analytikov napísala, že aj napriek veľkej nespokojnosti s Madurom, mnohí Venezuelčania ostali doma v strachu pred ďalšími násilnosťami.
      

Nasadení príslušníci polície vybavení technikou pre potlačenie nepokojov zabránili demonštrantom vo vstupe do centra mesta.
      

Vlaňajšie protivládne demonštrácie vo Venezuele vypukli vo februári a trvali niekoľko mesiacov. Pri násilnostiach, ktoré ich sprevádzali, zomrelo 42 ľudí a 873 ďalších utrpelo zranenia. Účastníkov protestov poháňal hnev nad 59-percentnou infláciou v krajine, nedostatkom základných potravín a vysokou kriminalitou.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona